Hetty Vromen, P-opleider, klinisch psycholoog en supervisor systeemtherapie

Hetty Vromen is P-opleider, klinisch psycholoog en supervisor systeemtherapie bij Kenter. Ze vertelt over het team dat zich bezig houdt met de P-Opleidingen.

P-opleidingen

P-opleidingen zijn opleidingen die leiden tot big-registraties voor psychologen. Voor Kenter zijn dit de opleiding tot Kinder- en Jeugd GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog. De opleidingen zijn bedoeld voor masterpsychologen en orthopedagogen, resp. GZ-psychologen. Het team P-opleidingen bestaat uit twee leden met daarnaast veel werkbegeleiders en supervisoren. Er heerst een goede sfeer in het team. Medewerkers vinden het leuk en zinvol om vakgenoten verder te helpen en hun ontwikkeling te zien. Als P-opleider ben ik verantwoordelijk voor de overkoepelende zaken van de drie opleidingen en de externe contacten. Daarnaast ben ik praktijkopleider voor de Psychotherapie- en de Klinisch Psychologen-opleiding, waarbij ik de dagelijkse praktijk van de werkbegeleiders, supervisoren en de opleidelingen volg en organiseer.

Wat is Kenter?

Kenter is een organisatie waarbij Jeugd- en opvoedhulp en JGGZ ondergebracht zijn. Er wordt steeds meer verbinding gelegd met het doen van onderzoek en de wetenschap en men is niet bang om hierin de risicovolle of complexe doelgroepen mee te nemen. Het gaat dan om bijvoorbeeld jeugdigen die te maken hebben met suïcidaliteit en ernstige hechtingsproblematiek.

Leuk aan Kenter

Ik waardeer in Kenter de relatieve kleinschaligheid met korte lijnen, de verbinding tussen wetenschap en behandeling en het opleidingsklimaat. En natuurlijk de overkoepelende missie: jeugdigen en hun gezinnen die zich zo optimaal mogelijk moeten kunnen ontwikkelen. Als je interesse hebt in kinderen en jongeren en het systeem waarin zij leven, en als het je aanspreekt om in relatieve vrijheid je opleiding vorm te geven dan zit je goed bij Kenter als opleidingsinstelling. Je volgt je opleiding op verschillende afdelingen. Voor de GZ-opleiding is er de mogelijkheid een deel bij een andere organisatie te volgen, zodat je een nog breder beeld krijgt van het werkveld.

De mogelijkheid om je opleiding mee vorm te geven”