Amanda Opdam, Gedragswetenschapper

Amanda werkt als gedragswetenschapper binnen Cluster Pleegzorg en Behandelgroepen. Ze is verbonden aan verschillende hulpvormen en werkt ruim twee jaar bij Kenter.

Sfeer en samenwerking

“Als gedragswetenschapper binnen Kenter ben je onderdeel van verschillende teams, want de verschillende hulpvormen hebben allemaal een eigen team. Elk team heeft ongeveer acht teamleden, een leidinggevende en gedragswetenschapper. In ieder team zijn sfeer en samenwerking anders. In het ene team is de sfeer relaxed en is er veel ruimte voor humor of persoonlijke verhalen. In het andere team staat structuur hoog in het vaandel, geven we elkaar vaak feedback en zijn we kritisch. Als gedragswetenschapper is het belangrijk aansluiting te vinden bij ieder team en dat vormt een leuke uitdaging! Ieder team vraagt iets anders van je en in elk team kun je weer iets anders van jezelf kwijt.”

Veelzijdige organisatie

“Kenter is een veelzijdige organisatie: nuchter, bescheiden, persoonlijk en met vertrouwen. Ik ervaar veel vrijheid, bijvoorbeeld in het inplannen van mijn agenda, thuiswerken, het geven van visie en collegialiteit. Ik vind het leuk om aan verschillende teams verbonden te zijn. Ik zit regelmatig met verschillende mensen om de tafel, zowel inhoudelijk met hulpverleners en cliënten, als ook beleidsmatig. Mijn werk is dus heel veelzijdig! Ik vind het collegiale stuk ook heel belangrijk in een baan, aandacht hebben voor persoonlijk contact door bijvoorbeeld te vragen hoe het weekend was of een bloemetje bij afscheid. Maar dat zit wel goed bij Kenter. Ik kreeg een warm welkom en werd direct betrokken bij allerlei zaken. Ik vind het leuk dat Kenter niet schroomt om starters en jonge mensen aan te nemen. Kenter ziet daar juist ook mogelijkheden in en dat vind ik zelf (ook als starter begonnen) een hele mooie eigenschap van een organisatie! Kansen krijgen en ze vervolgens aangrijpen om verder te komen.”

Voelbare trots en vertrouwen

“Ik vind Kenter een fijne organisatie. Een organisatie met voelbare trots en vertrouwen in haar medewerkers. We hebben veel specialisaties in huis en daardoor veel (doorgroei)mogelijkheden. We leren veel van elkaar en zetten elkaars expertise in voor onze kinderen, jongeren en ouders! Een warme organisatie waarin zeker nog ontwikkelingen te maken zijn. Maar enthousiasme en input worden altijd gewaardeerd!”

Ruimte voor persoonlijke verhalen”