Tielke Stroeken, GZ Psycholoog

Tielke is als gezondheidzorgpsycholoog (GZ-psycholoog) sinds 2014 in dienst van Kenter bij het Kinder- & Jeugdtraumacentrum.

Het team

“Er werken veertien mensen met verschillende functies in ons sub-team, maar het volledige KJTC bestaat uit circa 30 medewerkers. De sfeer is heel prettig. We kennen elkaar goed, werken hard en met hart voor de client. We houden elkaar scherp en zijn respectvol naar elkaar. Humor is in ons team belangrijk. Het team staat stevig en voelt vertrouwd. Dat vormt naar mijn mening een goede basis om met onze doelgroep van getraumatiseerde gezinnen te werken.”

Middelgroot voelt als klein

“Kenter is een middelgrote organisatie, maar voelt voor mij als een kleine organisatie. Dan heb ik het met name over het KJTC want die afdeling ken ik het best. Het is er persoonlijk, samenwerking vinden we belangrijk en mensen zijn betrokken bij de organisatie. Op teamniveau is er veel betrokkenheid met en bij elkaar en is er ruimte voor nieuwe ideeën. Door de vele management- en beleidsveranderingen de afgelopen jaren is er veel flexibiliteit van mensen gevraagd. Soms zorgde dat voor onrust en onzekerheid, maar het heeft ook gezorgd voor saamhorigheid en een actieve houding in het team.”

Systemisch werken en innovatie

“Ik houd van werken in een specialistische omgeving. Mijn passie is werken met getraumatiseerde gezinnen. Ieder mens en elk gezin is uniek en heeft een eigen verhaal. Bij het KJTC kijken we steeds opnieuw naar wat dit unieke gezin nodig heeft. Hierbij bieden we goed afgestemde en wetenschappelijk onderbouwde zorg. We bewandelen bij het kijken naar mogelijkheden ook de niet gebaande paden. Systemisch werken staat bij het KJTC hoog in het vaandel. Het KJTC wil zich blijven ontwikkelen op het gebied van chronische traumatisering en tevens een bijdrage leveren aan innovatie. Zo is er een nieuwe intensieve gezinsgerichte traumabehandeling ontwikkeld (FITT) en worden bestaande behandelvormen steeds weer onder de loep genomen. Als dat nodig of wenselijk is, passen we deze aan de nieuwste inzichten aan. De mensen waar ik mee werk hebben dezelfde passie, zijn ambitieus en werken graag samen.

Waarom kiezen voor Kenter

“Je bent bij Kenter op je plek als je op zoek bent naar een organisatie waar mensen gedreven zijn en verschillende disciplines, ieder met eigen expertise, samenwerken. Waar mensen in de meest complexe casussen naast elkaar blijven staan en blijven zoeken naar een passende oplossing. En waar goede en hele leuke collega’s werken.”

Het team staat stevig en voelt vertrouwd”